You are here

Βρετανία : Χαμηλότερα ο αριθμός των αιτήσεων εργασίας

17/09/2003 14:32
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975, υποχώρησε τον Αύγουστο ο αριθμός των αιτήσεων για εργασία στη Βρετανία, σημάδι ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, ανακάμπτει.

Οι αιτήσεις για εργασία υποχώρησαν κατά 6.900, φθάνοντας τις 930.800 αιτήσεις έναντι του αναθεωρημένου αριθμού τον Ιούλιο, κατά τον οποίο ανήλθαν στις 10.300. Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 3,1%, φθάνοντας επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία περίπου 28 χρόνια.

Η απασχόληση και το φθηνότερο κόστος δανεισμού από το 1955, στήριξαν κυριολεκτικά τις δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες αποτελούν τα 2/3 της οικονομίας της χώρας. Η εξέλιξη αυτή το δεύτερο τρίμηνο του έτους ξεχώρισε την Βρετανία από τη συρρίκνωση που γνώρισε η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ.

«Η αγορά εργασίας ανακάμπτει», ανέφερε ο Peter Dixon, οικονομολόγος στην Commerzbank AG, ο οποίος συμπλήρωσε, ότι: «Η εξέλιξη αυτή δείχνει, πως οι φόβοι του κόσμου για την πορεία της οικονομίας σε εθνικό επίπεδο απομακρύνονται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους».