You are here

Βρετανία: «Ημέρα δράσης» κατά των περιορισμών στα ταξίδια

23/06/2021 14:52

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο στο Γουέστμινστερ πραγματοποιούν το μεσημέρι 800 εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Καταφέρονται εναντίον των «ανεξήγητων», κατά την άποψή τους, εμποδίων που θέτει η Κυβέρνηση Τζόνσον στα διεθνή ταξίδια αναψυχής.

Τα αιτήματά τους είναι να χαλαρώσουν άμεσα οι περιορισμοί με διεύρυνση της πράσινης λίστας, ώστε να μην υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για όσους επιστρέφουν στη Βρετανία από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, καθώς και ένα νέο ενισχυμένο πακέτο οικονομικής στήριξης για τον τομέα.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται επίσης σήμερα στο Εδιμβούργο, στο Κάρντιφ και στο Μπέλφαστ, όπως και μέσω Twitter, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον βουλευτή της περιφέρειάς τους για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.

Εκπρόσωπος του συνδέσμου που εκπροσωπεί τους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες που συμμετέχει στη διαμαρτυρία είπε στο ΚΥΠΕ ότι το αίτημά τους έχει λογική από τη στιγμή που η διπλή δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική.

ΚΥΠΕ