You are here

Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας

16/10/2018 19:42

Στο 4,0% παρέμεινε την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου του 2018 το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το 1975, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS).
 
Η ONS ανέφερε επίσης ότι καταγράφηκε ενίσχυση στο ρυθμό αύξησης των μισθών, παρουσιάζοντας θετικά οικονομικά στοιχεία έξι μήνες πριν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Οι μέσες αποδοχές, εξαιρουμένων των επιδομάτων, αυξήθηκαν κατά 3,1% το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Αύγουστο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
 
Συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,7%, σε ετήσια βάση, το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου.
 
Ο Philip Smeaton, επικεφαλής του επενδυτικού κλάδου της Sanlam, υποστήριξε ότι οι εργοδότες έπρεπε να αυξήσουν τους μισθούς για να κτυπήσουν τον ανταγωνισμό και να προσλάβουν προσωπικό.
 
"Οι μισθοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν δυναμική, καθώς ο ανταγωνισμός για εργαζόμενους τελικά τροφοδοτεί την πληρωμή", τόνισε ο κ. Smeaton.