You are here

Βρετανία: Στρατιώτες ως οδηγοί σε βυτιοφόρα καυσίμων

29/09/2021 16:43

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Κουάσι Κούαρτενγκ δήλωσε ότι «τις επόμενες μια-δυο ημέρες» οι Βρετανοί θα δουν στρατιώτες να οδηγούν βυτιοφόρα καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται την έκτη ημέρα των ελλείψεων σε καύσιμα λόγω ανεπάρκειας οδηγών βυτιοφόρων, κάτι που έχει οδηγήσει σε μεγάλες ουρές οχημάτων έξω από πρατήρια και σε εντάσεις μεταξύ οδηγών.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν «δύσκολες», αλλά εκτίμησε ότι η κατάσταση «σταθεροποιείται».

Ο Σύνδεσμος Λιανικής Πώλησης Πετρελαίου ανακοίνωσε σήμερα ότι το ποσοστό των πρατηρίων χωρίς καύσιμα έχει πέσει στο 27% από 37% χθες και από περισσότερο από 50% την Κυριακή.

Ο κ. Κούαρτενγκ ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα το απόγευμα θα επιστρατευτούν και βυτιοφόρα του κυβερνητικού εφεδρικού στόλου βυτιοφόρων, που θα οδηγούνται από πολιτικό προσωπικό, ώστε να αυξηθούν οι παραδόσεις σε πρατήρια.

Πάντως ο κ. Κούαρτενγκ είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κρίση καυσίμων και ευρύτερα η έλλειψη οδηγών και άλλου έμψυχου δυναμικού στην αλυσίδα εφοδιασμού καταστημάτων δεν θα επηρεάσει την αγορά τα Χριστούγεννα.