You are here

Ξεκινούν οι πτήσεις των αυστριακών αερογραμμών από 15/6

28/05/2020 20:11

Έπειτα από ένα διάλειμμα σχεδόν 90 ημερών, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, οι Αυστριακές Αερογραμμές "Austrian Airlines (AUA)" ξεκινούν στις 15 Ιουνίου πάλι τακτικές πτήσεις, οι οποίες αρχικά θα εξυπηρετούνται από το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης και θα κατευθύνονται προς ευρωπαϊκούς προορισμούς και προς το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της επανεκκίνησης θα πραγματοποιηθούν πτήσεις προς 37 προορισμούς, υπό την επιφύλαξη νέων επίσημων περιορισμών, και τα πρώτα αεροσκάφη που θα απογειωθούν θα κατευθύνονται, μεταξύ άλλων, στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Την πρώτη εβδομάδα της επανεκκίνησης, από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες συνδέσεις: Άμστερνταμ, Αθήνα, Βασιλεία, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Αμβούργο, Κοπεγχάγη, Λάρνακα, Λονδίνο, Μόναχο, Παρίσι, Πρίστινα, Σαράγεβο, Σκόπια, Σόφια, Στοκχόλμη, Στουτγάρδη, Τελ Αβίβ, Θεσσαλονίκη, Τίρανα, Βάρνα και Ζυρίχη. Την επόμενη εβδομάδα, από τις 22 έως τις 28 Ιουνίου, θα προστεθούν οι προορισμοί: Βελιγράδι, Γκρατς, Ίνσμπρουκ, Κίεβο, Κόσιτσε, Μιλάνο, Νίκαια, Πράγα, Σπλιτ και Βαρσοβία, ενώ στις εβδομάδες που ακολουθούν θα προστεθούν επιπλέον προορισμοί.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Άτο, υποδιευθυντή της AUA, μόλις προκύψει και πάλι αρκετή κίνηση στις διαδρομές μικρών και μεσαίων αποστάσεων, θα υπάρξει προσφορά και σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ήδη τον Ιούλιο. Στα αεροσκάφη της AUA και στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες που θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι ίδιοι, οι οποίοι, κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους, καλούνται να λαμβάνουν υπόψη τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας του αντίστοιχου προορισμού.

Όπως αναφέρεται από τις Αυστριακές Αερογραμμές, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί καθ` όλη τη διάρκεια του ταξιδιού λόγω των αυστηρότερων κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας, για παράδειγμα λόγω μεγαλύτερων χρόνων αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου.

Κατά την επιλογή ή την κατανομή θέσεων, ισχύει η οδηγία ότι οι επιβάτες που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό πρέπει να κατανέμονται όσο το δυνατόν ευρύτερα στο αεροσκάφος, ωστόσο, εάν το ποσοστό πληρότητας είναι επαρκές, κανένας επιβάτης δεν απορρίπτεται για να διατηρηθεί το γειτονικό κάθισμα ελεύθερο. Από την AUA αναφέρεται ότι η αυξημένη συχνότητα του καθαρισμού της καμπίνας, που υπήρχε στα αεροσκάφη της από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού, θα συνεχιστεί επίσης με την επανάληψη των πτήσεων και πως, εκτός από τον κανονικό καθαρισμό μετά από κάθε πτήση, θα υπάρχουν επίσης συχνά εντατικοί καθαρισμοί, οι οποίοι αφορούν κυρίως τραπέζια, μπράτσα, ζώνες ασφαλείας και λαβές στις πόρτες.

Σημειώνεται επίσης ότι τα ειδικά φίλτρα διασφαλίζουν ότι ο αέρας στο αεροσκάφος καθαρίζεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ τονίζεται ότι το πρότυπο αυτών των συσκευών αντιστοιχεί σε εκείνο των κλινικών χειρουργείων, πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας στην καμπίνα είναι καθαρότερος από αυτόν που αναπνέει κάποιος έξω από το αεροσκάφος. Επιπλέον, η ροή του αέρα στα αεροσκάφη πραγματοποιείται από πάνω προς τα κάτω, που σημαίνει ότι είναι απίθανο ο αέρας να κατανέμεται μεταξύ των σειρών καθισμάτων.

Στο αεροδρόμιο της Βιέννης υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης χωρίς επαφή, με γρήγορες πύλες επιβίβασης, όπου ένας σαρωτής "διαβάζει" την κάρτα επιβίβασης, ώστε να μην είναι απαραίτητη η επαφή με κάποιον υπάλληλο, αναφέρεται στις σημερινές ανακοινώσεις των Αυστριακών Αερογραμμών.

H μερική επανέναρξη των σχολείων στη Δανία δεν οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μεταξύ των μικρών μαθητών, δήλωσε σήμερα καθηγητής επιδημιολογίας και πρόληψης ασθενειών στο Seruum Institute, επικαλούμενος νέα στοιχεία.

Η Δανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που άνοιξε και πάλι τα σχολεία της στις 15 Απριλίου έπειτα από ένα μήνα lockdown, επιτρέποντας στους μαθητές μέχρι την πέμπτη δημοτικού να επιστρέψουν στις τάξεις τους. "Δεν βλέπουμε αρνητικά στοιχεία από την επαναλειτουργία των σχολείων", επεσήμανε ο Πέτερ Άντερσεν μιλώντας στο Reuters, αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά, δεν έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών ηλικίας από ενός έως 19 ετών τις εβδομάδες μετά τη μερική επαναλειτουργία των σχολείων. "Βάσει της προκαταρκτικής εμπειρίας που διαθέτουμε, αυτός ήταν ο συνετός τρόπος να σχεδιαστεί η επαναλειτουργία", πρόσθεσε ο Αντερσεν.

Η Ρωσία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 4.000 θανάτων από κορωνοϊό, με άλλους 174 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, που δείχνουν μια υποχώρηση των νέων μολύνσεων.

Ο αριθμός των θανάτων στη Ρωσία είναι 4.142, σε σύνολο 379.051 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, εκ των οποίων 150.993 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί. Επίκεντρο της επιδημίας, η πρωτεύουσα Μόσχα καταγράφει σχεδόν τον μισό αριθμό των μολύνσεων, με 173.497 κρούσματα και 2.254 θανάτους. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων συνεχίζει ωστόσο να μειώνεται σταδιακά, με 8.371 νέα κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες.

Στις αρχές Μαίου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Ρωσία υπερέβαινε καθημερινά τα 10.000. Υπογραμμίζοντας την επιβράδυνση της επιδημίας, οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, την άρση από την 1η Ιουνίου πολλών περιορισμών που είχαν επιβληθεί εδώ και δύο μήνες, επιτρέποντας για παράδειγμα το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων και, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, τις εξόδους από το σπίτι για περιπάτους. Στις άλλες περιφέρειες, η κατάσταση ποικίλει, με ορισμένες να έχουν ξεκινήσει μια προσεκτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού από τις 12 Μαίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση, εκτιμώντας πως αν η επιδημία έχει ανακοπεί, αυτό οφείλεται στο ότι "δράσαμε προληπτικά". Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν τα μικρά ποσοστά θνητότητας στη Ρωσία σε σύγκριση με τη δυτική Ευρώπη στην έγκαιρη λήψη μέτρων, σε μια πολιτική μαζικών τεστ στον πληθυσμό και σε μια ταχεία αναδιάρθρωση του νοσοκομειακού συστήματος. Επικριτές διατυπώνουν ωστόσο αμφιβολίες για την ακρίβεια των επίσημων στοιχείων, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι υποεκτιμά σκοπίμως τον αριθμό των θανάτων από Covid-19, κάτι που διαψεύδουν οι αρχές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο  δημοσιογράφος της εφημερίδας Novaya Gazeta και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Χαμοβνικί, ο Ιλιά Αζάρ, τέθηκε για 15 μέρες υπό κράτηση με εντολή του δικαστηρίου Τεβερσκόι επειδή έκανε μόνος του έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών πικετοφορία συμπαράστασης προς τον ιδρυτή της διαδικτυακής πλατφόρμας "Συνήγορος της αστυνομίας" Βλαντίμιρ Βοροντσόφ ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί με τις κατηγορίες του εκβιασμού αστυνομικού και της δημιουργίας πορνογραφικού υλικού.

Ο Αζάρ συνελήφθη με την κατηγορία ότι παραβίασε κατ` επανάληψη τους κανονισμούς που διέπουν την οργάνωση συγκεντρώσεων και μάλιστα τα περιοριστικά μέτρα.

Περίπου 159.000 περισσότεροι άνθρωποι σε 24 ευρωπαϊκές χώρες πέθαναν από τις αρχές Μαρτίου σε σχέση με αυτό που θα αναμενόταν, δήλωσε σήμερα μια αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και πρόσθεσε ότι "ένα σημαντικό ποσοστό" της αύξησης αυτής συνδέεται με την COVID-19.

"Αυτό που έχουμε δει πολύ ξεκάθαρα είναι ότι, στις χώρες εκείνες, η κορύφωση στην υπερβάλλουσα θνητότητα αντιστοιχεί στην κορύφωση της μετάδοσης της COVID-19", είπε στους δημοσιογράφους η Κέιτι Σμόλγουντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ. "Αυτό αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη ένδειξη του ότι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό αυτού του υπερβάλλοντος αριθμού θανάτων συνδέεται με την COVID-19".