You are here

Υπό έρευνα τα έξοδα διακοπών του Μπόρις Τζόνσον στην Καραϊβική

10/05/2021 20:01

Υπό διερεύνηση από την αρμόδια για την τήρηση των κοινοβουλευτικών κανόνων επίτροπο βρίσκεται το ταξίδι αναψυχής του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στη νήσο Μυστίκ της Καραϊβικής μαζί με τη σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, στα τέλη του 2019.

Η Επίτροπος Κάθριν Στόουν επιβεβαίωσε ότι εξετάζει κατά πόσο ο κ. Τζόνσον έχει δηλώσει σύμφωνα με τους κανόνες δωρεά που έλαβε για την κάλυψη του κόστους του ταξιδιού, που ανήλθε σε 15.000 λίρες.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε υποστηρίξει πως ο Πρωθυπουργός είχε καλύψει όλες τις απαιτήσεις περί διαφάνειας αναφορικά με τις διακοπές του, κάτι που επανέλαβε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον.

Παρόλα αυτά, όταν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού είχαν αποκαλυφθεί είχε επικρατήσει σύγχυση, διότι ο υποστηρικτής του Συντηρητικού Κόμματος επιχειρηματίας Ντέιβιντ Ρος, τον οποίο είχε κατονομάσει ο Μπόρις Τζόνσον ως το άτομο που κάλυψε τα έξοδα, το έχει αρχικά αρνηθεί.

Έκτοτε ο κ. Ρος έχει αναγνωρίσει ότι πλήρωσε «σε είδος» τα έξοδα των διακοπών.

Το όνομα του Πρωθυπουργού είναι στη λίστα με ονόματα εννέα βουλευτών που τελούν υπό διερεύνηση από την κοινοβουλευτική Επίτροπο κανόνων.

Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, έπειτα από την αλλαγή του σχετικού κανονισμού που μέχρι τώρα κρατούσε τη λίστα απόρρητη.

Οι Εργατικοί κατηγόρησαν τον Μπόρις Τζόνσον για μία ακόμα αμφιλεγόμενη συναλλαγή με πλούσιους επιχειρηματίες, με «άγνωστο αντάλλαγμα». 

Υπενθυμίζεται ότι υπό έρευνα από την Εκλογική Επιτροπή βρίσκεται και ο τρόπος κάλυψης των εξόδων για την ανακαίνιση του διαμερίσματος του κ. Τζόνσον στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ.