You are here

Υποχώρησαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Απρίλιο

17/05/2019 15:57

Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία είχαν μικρές αυξήσεις στη ζήτηση, ενώ αντίθετα αρνητική κίνηση σημείωσαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η Volkswagen ήταν η μόνη που κατέγραψε πτώση.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Απρίλιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις ταξινομήσεις να υποχωρούν κατά 0,4%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οδηγός της ζήτησης υπήρξαν κυρίως οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες σημείωσαν 4,6% άνοδο τον περασμένο μήνα, σημείωσε η Ενωση.

Οσον αφορά τις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία είχαν μικρές αυξήσεις στη ζήτηση, με τις ταξινομήσεις να ενισχύονται κατά 2,6%, 1,5% και 0,4% αντιστοίχως. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία η ζήτηση υποχώρησε, με τις πωλήσεις στις δύο χώρες να σημειώνουν αρνητική κίνηση κατά 4,1% και 1,1% αντιστοίχως.

Μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η Volkswagen ήταν η μόνη που κατέγραψε πτώση τον Απρίλιο, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 3,7%. Η ζήτηση για αυτοκίνητα BMW αυξήθηκε 7,7%, ενώ η Daimler σημείωσε άνοδο κατά 5,4%.

Πηγή: Euro2day