You are here

Υποτονικότητα και απώλειες για το ευρώ

12/09/2003 15:07
Υποτονικά ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Παρασκευής στην αγορά συναλλάγματος με το ευρώ να χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου, του γεν, αλλά και της λίρας.

Η αγορά βεβαίως εστιάζεται στο σημερινό εβδομαδιαίο κλείσιμο, καθώς και στα σημαντικά στοιχεία που ανακοινώνονται από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 15:30 θα δούμε τον δείκτη τιμών παραγωγού για τον μήνα Αύγουστο, όπου οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση στο 0,3%, έναντι 0,1% της τελευταίας μέτρησης.

Την ίδια ώρα ανακοινώνεται ο δείκτης λιανικών πωλήσεων για τον μήνα Αύγουστο, με εκτίμηση αγοράς στο 1,5%, έναντι 1,4% της τελευταίας μέτρησης.

Τέλος, στις 16:50 έχουμε το τελευταίο μακροοικονομικό στοιχείο της εβδομάδας, που αφορά τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan για τον μήνα Σεπτέμβριο. Με εκτίμηση αγοράς για ανακοίνωση στις 90,2 μονάδες, έναντι 89,3 μονάδων της μέτρησης του Αυγούστου.

Στην ισοτιμία δολαρίου/γεν, παρατηρείται στασιμότητα και μειωμένοι όγκοι συναλλαγής, καθώς οι διαπραγματευτές συναλλάγματος διστάζουν να τοποθετηθούν υπέρ του ιαπωνικού νομίσματος, με δεδομένο το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Nikkei διαμορφώθηκε στο κλείσιμο της συνεδρίασης, στις 10.713 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,58%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά του χρυσού, με το χρυσό να διαπραγματεύεται κάτω από τα 380 $/ουγκιά, χάνοντας έτσι το υψηλό επταμήνου, κοντά στα 384 $/ουγκιά, που σημειώθηκε μέσα στην εβδομάδα.

Οριακή ενίσχυση για τις τιμές του ευρωπαϊκού Brent στην αγορά του Λονδίνου, στα 27,23 $/βαρέλι, με κλείσιμο Πέμπτης στα 27,12 $/βαρέλι.