You are here

Υποβάθμιση outlook ευρωζώνης από Moody's

14/01/2020 16:47

Ο οίκος Μοοdy’s υποβάθμισε το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας της ευρωζώνης σε «αρνητικό» από «σταθερό» για το 2020.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει «την επιδείνωση του παγκόσμιου περιβάλλοντος», υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομίες της ευρωζώνης είναι ευάλωτες στην άνοδο του προστατευτισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που αυξάνουν τα ρίσκα της επένδυσης στο χρέος των οικονομιών της ευρωζώνης το 2020.

Oι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης επισημαίνουν ότι ο πολιτικός κατακερματισμός σε πολλές χώρες υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις και ενδέχεται να επιβραδύνει την αντίδραση των κυβερνήσεων σε εγχώρια ή εξωτερικά σοκ.

«Το αρνητικό outlook για την ευρωζώνη αντανακλά την περιορισμένη δυνατότητα των περισσότερων κρατών-μελών να αντιδράσουν σε μια επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η επιδείνωση του παγκόσμιου περιβάλλοντος θα επιβαρύνει την ανάπτυξη των ανοικτών οικονομικών των κρατών-μελών το 2020, αν και η ανθεκτική εγχώρια ζήτηση, η χαλαρή νομισματική πολιτική και ένας βαθμός νομισματικής χαλάρωσης θα περιορίσουν τον αντίκτυπο», προειδοποιεί η Moody’s.

Πηγή: Euro2day