You are here

Ζημιές €273 εκατ. για τη Ryanair

26/07/2021 10:16

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair δήλωσε σήμερα πως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα «δύσκολο» περιβάλλον και πως μπορεί να τελειώσει το δημοσιονομικό έτος «κάπου μεταξύ μικρής ζημιάς και ισοφάρισης» καθώς υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Η ιρλανδική αεροπορική ανακοίνωσε ζημιές ύψους 273 εκατ. ευρώ για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, καθώς οι πτήσεις κατά την διάρκεια του Πάσχα ακυρώθηκαν λόγω των lockdowns και τα ευρωπαϊκά κράτη κινήθηκαν με μεγάλη επιφύλαξη ως προς τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Συγκριτικά, όπως αναφέρει το CNBC, η αεροπορική είχε ανακοινώσει ζημιές 185 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά κόστη αυξήθηκαν, επιδεινώνοντας τον ισολογισμό της εταιρείας. Στο 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο τα κόστη αυξήθηκαν κατά 116% κυρίως λόγω των καυσίμων και των χρεώσεων αεροδρομίων και πτήσεων.

Πάντως, ο CEO Michael O’ Leary αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης τις επόμενες εβδομάδες, από τα 5 εκατ. τον Ιούνιο σε σχεδόν 9 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο και πάνω από 10 εκατ. τον Αύγουστο, «αρκεί να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα λόγω Covid στην Ευρώπη».

Πηγή: Euro2day