You are here

Τ. Κληρίδης – Α. Αυξεντίου στην Κροατία

26/03/2002 18:17
Θέματα που αφορούν την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, των υποψηφίων για ένταξη χωρών καθώς και την πορεία της διεθνούς οικονομίας, συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, με ομολόγους του, στο περιθώριο της συνάντησης των Διοικητών της Διεθνούς Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ στις 23-24 Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Αυξέντης Αυξεντίου, συμμετείχαν στη συνάντηση του Ζάγκρεμπ, υπό την ιδιότητά τους ως μέλη της ομάδος των Διοικητών της ΔΤ και του ΔΝΤ αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που περιλαμβάνουν τη διάρθρωση του δημόσιου χρέους υπερχρεωμένων χωρών, την αναπροσαρμογή της πολιτικής του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους όρους και προϋποθέσεις για δανεισμό διαφόρων χωρών, καθώς και την παρακολούθηση και αξιολόγηση των οικονομιών χωρών μελών του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι των δύο διεθνών οργανισμών καθώς και οι Υπουργοί Οικονομικών και Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών 12 χωρών που περιλαμβάνονται στην ομάδα του ΔΝΤ/ΔΤ που περιλαμβάνει και την Κύπρο και προεδρεύεται από την Ολλανδία.