You are here

ΥΠΕΜΠ: Στόχος η ανάπτυξη ευρυζωνικότητας

22/04/2008 14:32
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της χρήσης της ευρυζωνικότητας και η δημιουργία δικτύου εκτός αστικών κέντρων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης. Σε χαιρετισμό του στο σεμινάριο που διοργανώνει η PrimeTel σε συνεργασία με την Intracom στη Λευκωσία ανέφερε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για αδειοδότηση και άλλων συστημάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως είναι η ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και δικτύων ασύρματης πρόσβασης, που αποτελούν βασική υποδομή για τις ευρυφασματικές υπηρεσίες και την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας.

«Ο Κύπριος πολίτης έχει πλέον την ευχέρεια επιλογής μεταξύ διαφόρων προμηθευτών, υπηρεσιών και αντίστοιχων τιμών, ενώ παράλληλα ο διορισμός Επιτρόπου Ρύθμισης διασφαλίζει την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού, μειώνοντας έτσι και τις τιμές», σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προγραμματίζει την υλοποίηση συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης που στοχεύει στην προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κύπρο.

Καταλήγοντας, εξέφρασε τη θέση πως σε συνδυασμό με τη χρήση των ευρυζωνικών δικτύων, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών στο διαδίκτυο, καθώς και η εισαγωγή νέων προϊόντων ψηφιακής μορφής, όπως βιβλία, τραγούδια και ταινίες προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.