You are here

Επικοινωνία με την πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ο ΠτΔ

13/06/2020 16:49

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει αύριο, 14 Ιουνίου, αργά το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε ό,τι αφορά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει, επίσης, τα ζητήματα που προκύπτουν με τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, και, ευρύτερα, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αντικείμενο συζήτησης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποτελέσει, επίσης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Πλάνο Ανάκαμψης.