You are here

Ο ΠτΔ δέχθηκε τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής

21/02/2022 13:20

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Νωρίτερα, ο κ. Σχοινάς, στην παρουσία του Προέδρου, υπέγραψε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το Μεταναστευτικό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σχοινάς είπε ότι είχε μια πολύ ωραία κουβέντα με τον Πρόεδρο για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή. «Ο Πρόεδρος είναι από τους πιο έμπειρους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν χρειάζεται να τον ενημερώσω για πολλά, γιατί ξέρει πολλά, και φεύγω πολύ ικανοποιημένος και από τη μεγάλη ιστορική τελετή που είχαμε σήμερα με το Μνημόνιο, αλλά και από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, συναντήσεις που είναι πάντα πολύ πολύ ενδιαφέρουσες», κατέληξε.

Συναντήσεις με Υπουργούς

Θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε κατ` ιδίαν συνάντησή τους με τον ίδιο, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Υγείας. Η συνάντηση έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σε σχέση με το μεταναστευτικό στην Κύπρο και τις διαπραγματεύσεις για το Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης, την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Επίσης, συζητήθηκε η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο, καθώς επίσης και η φαρμακευτική στρατηγική της Ε.Ε. με έμφαση στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα εκπαίδευσης, δεξιοτήτων, πολιτισμού και έρευνας με έμφαση στη νεολαία και τη διασύνδεση των δεξιοτήτων με την αγορά εργασίας.