You are here

ΠτΔ: Θετική εξέλιξη οι αποφάσεις ΕΕ

18/06/2019 20:46

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ανάλογα αποτελέσματα θα υπάρξουν και κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αποτελούν νίκη για την Κυπριακή Δημοκρατία οι αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «ότι είναι μια θετική εξέλιξη και θέλω να ελπίζω ότι ανάλογα αποτελέσματα θα έχουμε και κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες από τα κατεχόμενα περί μυστικής συνάντησης του με τον κ. Οζερσάι, ο Πρόεδρος είπε ότι «στις 4 Ιουνίου ύστερα από πρόσκληση του κ. Γιαννάκη Μούσα παρευρέθηκα σε δείπνο με τη σύζυγο μου και ο κ. Οζερσάι με τη δική του. Ήταν ένα κοινωνικής φύσεως δείπνο και συνεπώς αυτό είναι όλο».

Σε ερώτηση αν υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν γνωρίζω τι διαμείβεται ή τι τεκταίνεται στα κατεχόμενα, αλλά εν πάση περιπτώσει ούτε πρόθεση περί συνομιλιών υπήρξε ή οποιαδήποτε συζήτηση, εκτός από τη γενική θεώρηση στου Κυπριακού ούτε βεβαίως και περιφρόνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ακκιντζί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια με ποιους θα συντρώγω ή όχι, όταν ιδιαίτερα πρόκειται περί καθαρά κοινωνικού γεγονότος».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι μετά τις αποφάσεις και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και με όσα είχαμε επιτύχει στη Σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών, θα υπάρξει μια θετική εξέλιξη όσον αφορά αποφάσεις, όχι όσον αφορά τις συμπεριφορές της Τουρκίας, η οποία, όπως καλά γνωρίζετε, δεν ελέγχεται».