You are here

Στην Κύπρο αύριο η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα

06/07/2022 14:46

Αύριο, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα βρίσκεται στην Κύπρο, για να ανακοινώσει την έγκριση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης της πολιτικής συνοχής, καθώς και την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος και του σχεδίου δίκαιης μετάβασης για την Κύπρο. Το πρόγραμμα της Κύπρου για την πολιτική συνοχής όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ είναι το πρώτο που εγκρίνεται.

Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος κ. Φερέιρα δήλωσε τα εξής: «Οι επενδύσεις της πολιτικής συνοχής θα ενδυναμώσουν την οικονομία της Κύπρου και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τη διαφοροποίηση των τοπικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η χρηματοδότηση της πολιτικής συνοχής θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Κύπρου».

Η Επίτροπος  Φερέιρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και αρκετά μέλη της κυβέρνησης. Υπό την ιδιότητά της ως Επίτροπος αρμόδια για τη Στήριξη για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος και το Πρόγραμμα Βοήθειας, θα επισκεφθεί επίσης την τουρκοκυπριακή κοινότητα και θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, καθώς και με άλλους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας και με εκπροσώπους του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Επιπλέον, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής για τους Αγνοουμένους στην Κύπρο, καθώς και με νέους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αποφοίτους από τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου (United World Colleges - UWC), οι οποίοι έλαβαν υποτροφίες από την ΕΕ. Τέλος, θα επισκεφθεί διάφορα έργα της πολιτικής συνοχής και θα συναντηθεί με τους δημάρχους της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου. Η ανακοίνωση για την έγκριση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης και του επιχειρησιακού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου.