You are here

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σαρλ Μισέλ

18/02/2021 14:13

Απόψεις σε σχέση με τις επερχόμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, και στις 25 και 26 Μαρτίου, αντάλλαξαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε επίσης τον κ. Μισέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μισέλ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τις επερχόμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η πρώτη εκ των οποίων θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 25-26 τρέχοντος μηνός και η δεύτερη δια φυσικής παρουσίας των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες στις 25-26 Μαρτίου.

Προσθέτει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και για την ανάγκη παρουσίας εκπροσώπου της ΕΕ στη Διάσκεψη.

Ο κ. Κούσιος αναφέρει επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα.