You are here

Η Ryanair επαναβεβαιώνει εμπιστοσύνη στην Κύπρο

16/04/2021 16:55

 

Στη 17η Μαΐου ως ημερομηνία επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής από τη Βρετανία προσβλέπει η Ryanair, με στέλεχός της να δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως αναμένεται έντονο ενδιαφέρον για την Κύπρο, κάτι που αποτυπώνεται στον αριθμό-ρεκόρ των θερινών δρομολογίων της εταιρείας προς το νησί.

«Από τις ενδείξεις που έχουμε από προηγούμενες δηλώσεις από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον θα περιμέναμε τη 17η Μαΐου να είναι η ημερομηνία έναρξης των ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την πλειοψηφία των χωρών», δήλωσε από τα κεντρικά της εταιρείας στο Δουβλίνο η Κιάρα Ραβάρα, επικεφαλής διεθνών επικοινωνιών στη διεύθυνση πωλήσεων και μάρκετινγκ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Ελπίζουμε, ανέφερε, «να έχουμε περαιτέρω διευκρινίσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ισχύουν ανά χώρα το συντομότερο δυνατό, επειδή ασφαλώς είναι σημαντικό να γίνεται ο σχεδιασμός από την ταξιδιωτική βιομηχανία», προσθέτοντας ότι «θα αναμέναμε επίσης οι εμβολιασθέντες να επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω τεστ και καραντίνα».

Η κ. Ραβάρα τόνισε πως η Ryanair δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο με αριθμό ρεκόρ για θερινά δρομολόγια. «Πριν από το Πάσχα (των καθολικών) ανακοινώσαμε το μεγαλύτερο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων που είχαμε ποτέ για την Κύπρο, με πτήσεις από και προς την Πάφο που είναι η βάση της εταιρείας μας, αλλά και προς τη Λάρνακα», είπε.

«Συνολικά για το καλοκαίρι έχουμε 34 διεθνή δρομολόγια για την Κύπρο εκ των οποίων για την ακρίβεια πέντε είναι καινούρια δρομολόγια. Πρόκειται για συνδέσεις με το Μπάρι, την Μπολόνια, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Τρεβίζο/Βενετία. Όλα θα λειτουργούν με δύο πτήσεις την εβδομάδα προς την Πάφο και όλα θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο (πλην του Τρεβίζο που θα αρχίσει τον Ιούνιο)».

Πάντως το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ryanair εκτιμά πως η Κύπρος θα δει μεγάλη κίνηση ήδη πριν από τα εγκαίνια λειτουργίας αυτών των νέων δρομολογίων. 

«Ακόμα και πριν από τον Ιούλιο περιμένουμε την Κύπρο να είναι στην ατζέντα των τουριστών, καθώς η χώρα ξεκινά τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους - ήδη με το Ισραήλ από την 1η Απριλίου και είναι σε συζητήσεις για ταξιδιωτικό διάδρομο με το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι ασφαλώς η κύρια αγορά για εισερχόμενο τουρισμό στην Κύπρο και αυτό θα ωθήσει την Κύπρο στην κορυφή του παιχνιδιού», παρατήρησε η κ. Ραβάρα.

Στις δηλώσεις της η ίδια αναφέρθηκε επίσης στα λεγόμενα εμβολιαστικά διαβατήρια: «Κατ’ αρχήν τα εμβολιαστικά εμβολιασμού είναι καλή ιδέα, αλλά αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ίσως πάρουν χρόνο από ψηφιακή, τεχνολογική οπτική. Για αυτό θέλαμε να είμαστε μπροστά και δημιουργήσαμε πριν από 3-4 εβδομάδες το νέο Covid-19 ταξιδιωτικό πορτοφόλι, βασικά μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους επιβάτες μας να αποθηκεύουν σε ένα μόνο μέρος όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδεύουν, δηλαδή διαβατήριο, κάρτα επιβίβασης, πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικά αποτελέσματα διαγνωστικών τεστ κτλ».

Οι 34 διεθνείς συνδέσεις της Ryanair στην Κύπρο θα εξυπηρετούνται από 106 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση του θερινού πτητικού προγράμματος της Ryanair για την Κύπρο προ ολίγων εβδομάδων, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την ενδυνάμωση της σχέσης της εταιρείας με την Κύπρο. 

«Η πρόσθεση νέων δρομολογίων συνάδει με την Εθνική μας Στρατηγική Τουρισμού 2030», είχε αναφέρει ο κ. Περδίος εκφράζοντας την ελπίδα ακόμα στενότερης συνεργασίας με τη Ryanair στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, σε άρθρο με απαντήσεις σε ερωτήματα αναγνωστών του Independent ο πιο γνωστός ταξιδιωτικός αναλυτής της Βρετανίας Σάιμον Κάλντερ σχολιάζει ότι αυτή τη στιγμή είναι «50-50» οι πιθανότητες να βρίσκεται η Κύπρος στην «πράσινη» ή «πορτοκαλί» κατηγορία της βρετανικής κυβέρνησης όταν δοθεί άδεια για διακοπές στο εξωτερικό.

Για τους Βρετανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν από «πράσινες» χώρες θα απαιτούνται στην αρχή δύο διαγνωστικά τεστ, ένα προ της αναχώρησης και ένα μετά από την άφιξη. Για όσους προέρχονται όμως από τις πορτοκαλί χώρες θα απαιτούνται έως και τέσσερα τεστ, ενώ θα υπάρχει και υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον.