You are here

E. Ferreira: Ξεχωρίζει η Κύπρος

11/07/2022 14:34

Η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν με γρήγορους ρυθμούς στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων, ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, η οποία επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου τρία έργα στη Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε το Σάββατο, 9 Ιουλίου, σε τρία έργα στην Λάρνακα. Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Συγκεκριμένα η κ. Ferreira, με τη συνοδεία του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και άλλων Υπηρεσιακών, επισκέφτηκε τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας), την οδό Πιαλέ Πασά την οποία αντίκρυσε από τα τείχη του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας και την υπό ανέγερση Δημοτική Αγορά Λάρνακας.

Η κ. Ferreira «αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από την Κύπρο στην υλοποίηση έργων τα οποία σχετίζονται άμεσα με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών». Είπε πως «διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης» και σημείωσε ότι «για το λόγο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή ένα σημαντικό σχέδιο, το πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο έχει μια πολυετή χρηματοδότηση συνοχής, που ξεκινάει το 2021 και φτάνει μέχρι το 2027».

Σημείωσε ακόμα ότι «η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν με γρήγορους ρυθμούς στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων. Ακόμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της συνοχής υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να συμβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια να γίνει η ζωή των πολιτών περισσότερο βιώσιμη και παραγωγική».