You are here

ΚΕΠ: Διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου

11/04/2006 14:47
Σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών (ECSA) στις Βρυξέλλες, ο κ. Μ. Ιωαννίδης Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών (ΚΕΠ), αναφέρθηκε σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα για την Κυπριακή αλλά και την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία. Οι προτάσεις είναι οι πιο κάτω:

1) Ο κ. Μ. Ιωαννίδης, ζήτησε από τον πρόεδρο και το ΔΣ της E.C.S.A. όπως αποσταλεί μια επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις οδηγίες της ΕΕ για άρση του Τουρκικού Εμπάργκο στα κυπριακά πλοία. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΕΠ τόνισε πως «το πρόβλημα αυτό είναι Διεθνές και όχι Κυπριακό αφού πλοιοκτήτες από όλο τον κόσμο φέρουν την Κυπριακή Σημαία στα πλοία τους, καθιστώντας το στόχο για άρση του εμπάργκο Διεθνή και όχι μόνο Κυπριακό».

2) Επιπλέον ο κ. Μ. Ιωαννίδης, τόνισε πως παρότι η E.C.S.A. αντιπροσωπεύει πέραν του 40% του παγκόσμιου στόλου, τα επιτεύγματα της, δεν είναι ανάλογα της δύναμης που αντιπροσωπεύει. Για το λόγο αυτό πρότεινε όπως πραγματοποιηθεί ένα Διεθνές Συνέδριο υπό την αιγίδα της E.C.S.A και σε συνεργασία με το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS/ISF) και με προσκεκλημένους όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα παρουσιαστεί και θα εξηγηθεί η πραγματική προσφορά της Ευρωπαϊκής πλοιοκτησίας στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΠ, θεωρείται μεγάλη επιτυχία το ότι αυτές οι σημαντικές προτάσεις λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από το προεδρείο της E.C.S.A για περαιτέρω χειρισμούς.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεκλήθη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΠ με σκοπό την παρακολούθηση της υλοποίησης των πιο πάνω. Σημαντικό γεγονός της συνεδρίας αυτής, είναι η απόφαση που λήφθηκε για την πραγματοποίηση ενός Διεθνούς Συνεδρίου, στις 19 Ιουνίου 2006, με θέμα «Δημιουργία Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και αναβάθμιση του Κυπριακού Νηολογίου», στη «Ναυτιλιακή Λέσχη Κύπρου», (Cyprus Marine Club).

Σκοπός του Συνεδρίου αυτού είναι να μελετήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή ναυτιλία και να προτείνει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων αυτών με τη δημιουργία του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου που θα αποτελέσει τη βάση μιας γνήσιας και σύγχρονης ναυτιλιακής υποδομής στην Κύπρο.

Σ.Ι.