You are here

ΚΕΠ: Σημαντικές προτάσεις για ναυτιλία

29/03/2006 16:37
Σημαντικές προτάσεις για την κυπριακή αλλά και την ευρωπαϊκή ναυτιλία παρουσίασε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών (ECSA), ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών (ΚΕΠ), Μιχάλης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του ΔΣ της ECSA, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2006.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΠ, ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ECSA όπως αποσταλεί μια επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΕ για τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις οδηγίες της Ένωσης για άρση του τουρκικού εμπάργκο στα κυπριακά πλοία. «Το πρόβλημα αυτό είναι διεθνές και όχι κυπριακό αφού πλοιοκτήτες από όλο τον κόσμο φέρουν την κυπριακή σημαία στα πλοία τους, καθιστώντας το στόχο για άρση του εμπάργκο διεθνή και όχι μόνο κυπριακό», τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΕΠ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η ECSA αντιπροσωπεύει πέραν του 40% του παγκόσμιου στόλου, τα επιτεύγματα της δεν είναι ανάλογα της δύναμης που αντιπροσωπεύει. «Για το λόγο αυτό πρότεινε όπως πραγματοποιηθεί ένα Διεθνές Συνέδριο σε συνεργασία με το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και με προσκεκλημένους όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα παρουσιαστεί και θα εξηγηθεί η πραγματική προσφορά της Ευρωπαϊκής πλοιοκτησίας στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αντιληφθεί πλήρως την ανάγκη για περαιτέρω λήψη μέτρων για ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στα πλαίσια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΚΕΠ, θεωρείται μεγάλη επιτυχία το ότι αυτές οι σημαντικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τους υπόλοιπους συνέδρους της ECSA.

Γ.Χ.