You are here

Στην Κύπρο η Επίτροπος Μεταφορών ΕΕ

09/10/2022 11:27

Επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα παραστεί, μεταξύ άλλων, στο συνέδριο «Maritime Cyprus», πραγματοποιεί στις 9 με 10 Οκτωβρίου η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα μεταφορών Αντίνα Βαλεάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Την Κυριακή η κ. Βαλεάν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με εκπροσώπους του κλάδου της ναυτιλίας από την Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη, με τους οποίους θα συζητήσει την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη ναυτιλία στην ΕΕ και διεθνώς.

Τη Δευτέρα, η κ. Βαλεάν θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου από κοινού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας, Κιτάκ Λιμ.

Την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, με τους οποίους θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30 ώρα Κύπρου.

Επίσης τη Δευτέρα η κ. Βαλεάν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση με φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με αντικείμενο τις ναυτιλιακές σπουδές στο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου.