You are here

Υφ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα

16/06/2021 13:51

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο επικαλείται σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, εκφράζοντας την εκτίμηση  ότι η Κύπρος αξίζει να είναι στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης.

«Αισθανόμαστε ότι αξίζουμε την πράσινη κατηγορία το συντομότερο δυνατό. Ο δείκτης θετικότητας αλλά επίσης ο δείκτης R είναι χαμηλότερα από το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο, άρα έχουμε καλύτερα στατιστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και έχουμε τα καλύτερα στατιστικά στη Μεσόγειο αναφορικά με τις παραλλαγές του κορωνοϊού», αναφέρει ο κ. Περδίος, τονίζοντας και ότι η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος στην Κύπρο είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Όπως συμπληρώνει, «αν πρόκειται να καθόμαστε έχοντας αυτά τα σπουδαία στατιστικά αλλά να μην αναγνωρίζεται όλη η δουλειά που έχουμε κάνει, απλά θα οδηγήσει σε απογοήτευση».

Ο κ. Περδίος λέει επίσης ότι από τη στιγμή που ο τουρισμός χρειάζεται σχεδιασμό, «δεν θα ήταν κακή ιδέα αν τουλάχιστον δινόταν μία αναμενόμενη ημερομηνία» από τη βρετανική κυβέρνηση για την απρόσκοπτη επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Επισημαίνει, παράλληλα, τον κίνδυνο αυξημένων τιμών για τους τουρίστες αν υποχρεωθούν να κλείσουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Περδίος χαρακτηρίζει δε «τραγική» την απώλεια των εσόδων από τον τουρισμό σε ποσοστό 85%, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σε ρεπορτάζ του Guardian από τη Λεμεσό αναφέρεται ότι είναι εμφανής η απουσία Βρετανών τουριστών, με τον υπεύθυνο μεγάλου ξενοδοχείου να δηλώνει ότι είναι υπαρκτή η ζήτηση από απογοητευμένους Βρετανούς επίδοξους επισκέπτες. Όπως σημειώνει ο ίδιος, «ο κόσμος απλά θέλει να ταξιδέψει - ο όγκος των κρατήσεων μας από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερος από όσο ήταν το 2019».