You are here

Στη λίστα κινδύνου γερμανικής κυβέρνησης για κορωνοϊό

16/07/2021 17:16

Τηλεγράφημα του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) με τίτλο «Η Ολλανδία και η Ελλάδα κατατάσσονται σε περιοχές κινδύνου λόγω κορωνοϊού», σημειώνει πως  «Πρώτα η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος, σύντομα επίσης η Ελλάδα και η Ολλανδία - ο ένας προορισμός διακοπών μετά τον άλλο κατατάσσονται στη λίστα κινδύνου για τον κορωνοϊό- αλλά πιθανώς όχι για πολύ. Το σύστημα πιθανόν θα αλλάξει».

Όπως αναφέρεται, λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από κορωνοϊό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ταξινομήσει την Ολλανδία, την Ελλάδα και τμήματα της Δανίας ως περιοχές κινδύνου από την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συστήνει τα τουριστικά ταξίδια σε αυτές τις χώρες και περιοχές. Για την Ολλανδία και την περιοχή γύρω από την Κοπεγχάγη στη Δανία, αυτό έχει επίσης πρακτικές συνέπειες: Όποιος εισέλθει στη Γερμανία δια ξηράς από την περιοχή και δεν έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει από κορωνοϊό θα πρέπει να κάνει τεστ.

Με την Ελλάδα και την Ολλανδία, δύο ακόμη δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς κατατάσσονται στη λίστα κινδύνου. Η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές υψηλής συχνότητας λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών μόλυνσης και απαιτείται καραντίνα 5 έως 10 ημέρες για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον ιό.

Η Ισπανία εξακολουθεί να αποφεύγει αυτήν την ταξινόμηση. Το όριο των 200 κρουσμάτων ισχύει για περιοχές υψηλής συχνότητας, ωστόσο και άλλοι παράγοντες διαδραματίζουν ρόλο.