You are here

Ανέτοιμοι για την Ευρώπη

14/10/2003 13:55
Διαπιστώσεις στην επιτροπή Εμπορίου

Μικρό παράδειγμα του τι έπεται, λόγω της ανεπαρκούς και μη έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών, αποτέλεσε η απεργία των φορτηγατζήδων. Αυτό επεσήμανε σε σημερινή συνεδρία ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος ανέφερε ότι οι πολίτες «τελούν σε πλήρη σύγχυση» και «δεν έχουν επαρκή πληροφόρηση για τις αλλαγές που επέρχονται στη ζωή τους». Υπάρχουν, πρόσθεσε, πολλοί κλάδοι που είναι ανέτοιμοι να υιοθετήσουν το κοινοτικό κεκτημένο.

Εξέφρασε ακόμα τις ανησυχίες του για το ρυθμό με τον οποίο απορροφούμε τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είπε ότι «ίσως να έπρεπε να είμαστε περισσότεροι διεκδικητικοί». Ο κ. Χριστοφόρου επέρριψε και ευθύνες στο κρατικό κανάλι γιατί «δεν αναβάθμισε τα προγράμματα ενημέρωσης του», ενώ κάλεσε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δώσουν περισσότερη έμφαση στο όλο θέμα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών, Άριστος Χρυσοστόμου, παραδέχθηκε ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν είναι έτοιμη για την «επόμενη μέρα» και θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Υπέδειξε πως η ενημέρωση δεν πρέπει να βασιστεί μόνο μέσω του διαδικτύου, αλλά να επεκταθεί και με άλλους τρόπους ώστε να καλύψει πλήρως όλες τις επηρεαζόμενες ομάδες του πληθυσμού.

Του Γιώργου Αγαπίου