You are here

Αρχίζει σήμερα η σύσκεψη του ECOFIN - Καθοδόν και ο Τ. Κληρίδης

20/04/2001 18:24
Καθοδόν για το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μάλμοε της Σουηδίας βρισκόταν την Παρασκευή το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Ανδρέα Τρυφωνίδη. Μετά από πρωτοβουλία της Σουηδικής Προεδρίας της Ένωσης, στην άτυπη σύσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών θα παρευρεθούν αντιπρόσωποι των 13 υποψηφίων χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Κατά το διήμερο των επαφών, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εστιάσει την προσοχή των υπό ένταξη χωρών στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναδιάρθρωση των χρηματοπιστωτικών τους συστημάτων και για την επίτευξη μακροοικονομικής σταθερότητας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα χρηματοπιστωτικά συστήματα των πλείστων υποψηφίων είναι υπανάπτυκτα και επομένως ανίκανα να στηρίξουν την επερχόμενη ραγδαία ανάπτυξη των οικονομιών τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η οποία επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα.

Μετά την Σουηδία οι Υπουργοί Οικονομικών, θα μεταβούν στο Λονδίνο για τη σύνοδο της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Εκεί ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης θα έχει διαβουλεύσεις τόσο με τραπεζίτες, όσο και με άλλους Υπουργούς Οικονομικών.