You are here

ΕΕ – εναρμόνιση: Όλα τώρα είναι θετικά για την κυβέρνηση

27/06/2003 13:30
Σε μια επιχείρηση αναστροφής των αρνητικών εντυπώσεων, επιδίδεται από χθες η Κυπριακή κυβέρνηση αναφορικά με την πρόοδο του εναρμονιστικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και τις σχετικές δηλώσεις του Συντονιστή Ένταξης Τάκη Χατζηδημητρίου, αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, τονίζοντας ότι η Κύπρος επανακτά την πρωτιά σε σχέση με τις άλλες εντασσόμενες στην ΕΕ χώρες, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως «οι προηγούμενες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί έχουν ήδη ξεπεραστεί».

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα, ότι και ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου, Λεόπολντ Μάουρερ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρόοδο του εναρμονιστικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι με την πρωτιά η Κύπρος δεν πρέπει να χάσει πλεονεκτήματα τα οποία είχε στο πρόσφατο παρελθόν. Είπε ακόμη, πως «πρέπει πάντοτε να υπάρχει το κλίμα του ανταγωνισμού ούτως ώστε πάντα να διατηρούμε εκείνες τις θέσεις τις οποίες είχαμε, ακόμη και να τις καλυτερεύουμε».

Σε παρατήρηση ότι ο κ. Μάουρερ μίλησε για «άθλους του Ηρακλή», ο Εκπρόσωπος συμφώνησε, προσθέτοντας ότι ο κ. Μάουρερ «είπε φυσικά, ναι, ότι πρέπει οπωσδήποτε η Βουλή να προχωρήσει με την ψήφιση των εναρμονιστικών νομοσχεδίων που εκκρεμούν».

Για τη χθεσινή κοινή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο με την παρουσία όλων των αξιωματούχων και Γενικών Διευθυντών που ασχολούνται με θέματα ΕΕ, σημείωσε ότι παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής «ούτως ώστε να υπάρξει ένας γενικός συντονισμός του εναρμονιστικού προγράμματος», εκφράζοντας επίσης το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΠτΔ Τάσσου Παπαδόπουλου για την εφαρμογή του εναρμονιστικού προγράμματος.