You are here

Ένταξη: Στις 9 Οκτ. η Έκθεση Κομισιόν

16/09/2002 15:45
Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα κρατήσει η αγωνία των υποψήφιων χωρών αναφορικά με τις εισηγήσεις της Κομισιόν για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Πρωινό τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι εκθέσεις για την πρόοδο των 12 υποψηφίων θα δοθούν στην δημοσιότητα μια βδομάδα ενωρίτερα απ’ ότι αρχικά προγραμματιζόταν, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Ευρωπαίους ηγέτες να τις μελετήσουν.

Στις 24 Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να εγκρίνουν τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Συνάντηση Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε στο Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν, Jean-Christophe Filori, στις εκθέσεις της η Επιτροπή θα αξιολογεί την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί ποιες υποψήφιες είναι έτοιμες για ένταξή τους στην ΕΕ.

Σε παλαιότερες του δηλώσεις ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Γιώργος Βασιλείου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η έκθεση για την Κύπρο «θα είναι πολύ θετική».