You are here

Επί Ελληνικής Προεδρίας η σφραγίδα ένταξης της Κύπρου

10/04/2002 17:04
Κατά την ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αρχίζει την ερχόμενη άνοιξη, θα ολοκληρωθεί ένα κολοσσιαίο και ιστορικό σημάδι στην ιστορία του Ελληνισμού: η εθνική στρατηγική για την ένταξη της Κύπρου στην Ένωση.

Αυτό επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνικό ραδιοσταθμό της Αγγλίας ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τάσος Γιαννίτσης.

Μιλώντας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Προεδρία της Ελλάδας, ο κ. Γιαννίτσης ανέφερε ότι θα είναι μία από τις σπάνιες φορές που μια μικρή χώρα θα έχει να διαχειριστεί πολλά και πολύ σημαντικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτον, ανέφερε ο έλληνας αξιωματούχος, «θα είμαστε μια Προεδρία της διεύρυνσης. Όχι γιατί θα κλείσουμε τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, αλλά γιατί θα υπάρχει ο τεράστιος συμβολισμός του τελετουργικού, του συμβολικού της υπογραφής της νέας συνθήκης από 15 σε 25 μέλη, μια τεράστια αλλαγή στην Ένωση».

Η δεύτερη σφραγίδα θα είναι η εθνική στρατηγική για την ένταξη της Κύπρου και μια τρίτη σφραγίδα θα μπει, κατέληξε ο κ. Γιαννίτσης, «από το ότι θα είμαστε η Προεδρία που θα προετοιμάσει την μετάβαση από την Συνέλευση που συζητάει τώρα το μέλλον της Ευρώπης στη δεύτερη φάση, δηλαδή στην Διακυβερνητική Διάσκεψη».