You are here

Καμπανάκι κινδύνου από τον Βασιλείου

03/04/2002 20:03
Απρόβλεπτο πρόβλημα θέτει σε δοκιμασία την πορεία ένταξη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Γιώργος Βασιλείου, στο ενδεχόμενο να μην προλάβει η Κύπρος να εναρμονισθεί έγκαιρα με το Κοινοτικό Κεκτημένο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ύστερα από συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα των καθυστερήσεων της υποβολής εναρμονιστικών νομοσχεδίων στη Βουλή, ο κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι τον Μάρτιο μόνο 11, αντί των 83 νομοσχεδίων που οι Κρατικές υπηρεσίες είχαν δέσμευση να υποβάλουν, κατατέθηκαν στην βουλή.

Η καθυστέρηση φαίνεται να θορύβησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού ο Γλαύκος Κληρίδης σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, «ζήτησε να έχει κάθε εβδομάδα μιαν κατάσταση για τη δουλειά που γίνεται, ώστε να νοιώθουν όλοι, ότι η δουλειά παρακολουθείται και να αποφευχθούν στο μέλλον καθυστερήσεις".

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας, τόνισε ότι το θέμα των καθυστερήσεων έχει πάρει "ανησυχητική μορφή", προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του ότι οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν από την αρχή του χρόνου, με αποτέλεσμα τα νομοσχέδια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου να μαζευτούν μέσα στο Μάρτιο.

Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας διαβεβαίωσε ότι οι Υπουργοί ανέλαβαν προσωπικά την ευθύνη να παρακολουθούν επί συνεχούς βάσεως τα νομοσχέδια και με βάση αυτή την παρακολούθηση να είναι σίγουρο ότι τα νομοσχέδια υποβάλλονται στη Βουλή.

Του Κυριάκου Κυριακίδη