You are here

Λ. Μάουρερ: Τίποτα δεν σταματά την ένταξη της Κύπρου...

04/10/2002 11:16
Τίποτα δεν πρόκειται να αποτρέψει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, με το πρώτο κύμα χωρών, δήλωσε κατηγορηματικά ο Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου Λέοπολντ Μάουρερ, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την απόφαση Κορυφής του Ελσίνκι το κυπριακό πρόβλημα δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου.

Ο κ. Μάουρερ, που μιλούσε σε δείπνο εργασίας που οργάνωσε στη Λεμεσό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης με θέμα ''Η Κύπρος καθοδόν προς την Ευρώπη'' τόνισε εξάλλου τη σημασία που θα έχει για το νησί και τις διάφορες επιχειρήσεις το άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς και η πρόκληση που θα δημιουργήσει ο ανταγωνισμός, διευκρίνισε όμως ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το κεφάλαιο της γεωργίας και το θέμα της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και το θέμα της αναβάθμισης του σφαγείου.

''Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι οι Κύπριοι έχουν πραγματικά καταλάβει τι σημαίνει να είσαι μέλος της ΕΕ'', κατέληξε ο κ. Μάουρερ, σημειώνοντας ότι από το 2001 μέχρι σήμερα, η Κύπρος έχει κάνει σημαντικά βήματα στα πλαίσια της εναρμόνισής της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.