You are here

«Μισό» κεφάλαιο... πριν την ολοκλήρωση των ενταξιακών

20/05/2002 17:05
«Μισό» κεφάλαιο, αυτό της γεωργίας το οποίο αφορά την κτηνιατρική και τη φυτοϊατρική, απομένει για την τυπική ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας Γιώργος Βασιλείου, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπεύθυνο της Γενικής Διεύθυνσης της Διεύρυνσης για τις ενταξιακές Διαπραγματεύσεις με την Κύπρο Μάικλ Λι. «Υπό αυτή την έννοια» τόνισε, «πρέπει να θεωρείται ότι η Κύπρος ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για να καταστεί πλήρες μέλος της ΕΕ».

Όπως είπε ο κ. Βασιλείου, το κεφάλαιο του Ανταγωνισμού έχει "ουσιαστικά κλείσει", ενώ θα κλείσει σύντομα και το μισό κεφάλαιο της γεωργίας που αφορά την κτηνιατρική και τη φυτοϊατρική, προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Λι έγινε ανασκόπηση της προόδου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, που είναι το τέλος αυτού του έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός βουλευτής Φρανκ Παλόνε δήλωσε ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο η Τουρκία μπορεί να επιταχύνει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι να υποστηρίξει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και να εγκαταλείψει τις απειλές για προσάρτηση των κατεχομένων. Δήλωση η οποία καταχωρήθηκε και στα πρακτικά της αμερικανικής Βουλής.

Του Κυριάκου Κυριακίδη