You are here

Ο Τάκης Κληρίδης στη Σύσκεψη της ΕΚΟΦΙΝ

04/11/2002 09:45
Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, όπου αύριο Τρίτη 5 Νοεμβρίου, 2002, θα λάβει μέρος στην σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολούθως στη σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Η πρωινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών, θα ασχοληθεί με θέματα πολιτικής και συνεργασίας μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη χωρών και Ε.Ε., καθώς και με την προετοιμασία για την σύσκεψη των ΕΚΟΦΙΝ της Ε.Ε., που θα ακολουθήσει. Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η πρωινή σύσκεψη είναι, πρώτον, η διαχείριση των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις υπό ένταξη χώρες και δεύτερον, το προενταξιακό πρόγραμμα της Ε.Ε. για το 2002, όσον αφορά τη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική των υποψηφίων για ένταξη χωρών, που οδηγούν στην εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών θα είναι ένας από τους κύριους ομιλητές στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών.

Αύριο το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος στην κοινή σύσκεψη των ομολόγων του, των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΟΦΙΝ) με τους Υπουργούς Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών, με αντικείμενο το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής και αξιοπιστίας της Ε.Ε. και τη νομισματοπιστωτική πολιτική της Ε.Ε. και τις στρατηγικές που ακολουθεί.

Του Κυριάκου Κυριακίδη