You are here

Σημαντικές επαφές ΟΕΒ στις Βρυξέλλες

08/10/2002 17:20
Επέστρεψε στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων η οποία, υπό τον Πρόεδρο και τον Γενικό διευθυντή, Βύρωνα Κρανιδιώτη και Μιχάλη Πηλίκο αντίστοιχα, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒ, κατά τις συναντήσεις που έγιναν στα πλαίσια σεμιναρίου της UNICE (οργάνωση των Ευρωπαίων Εργοδοτών Βιομηχανίας) συζητήθηκαν Α) Η επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και Β) Η επαναδιατύπωση της Συνθήκης της Ρώμης.

Για το πρώτο θέμα, της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προέκυψε ότι η Κύπρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις και φαίνεται ότι η ένταξη μας δεν θα αντιμετωπίσει τεχνοκρατικά προβλήματα, ενώ για το δεύτερο θέμα, η αντιπροσωπεία της ΟΕΒ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της «Νέας Συνθήκης», κ. Valey Glacard d’ Estaing, καθώς και με αριθμό Ευρωβουλευτών. Από αυτή προέκυψε ότι τα οικονομικά θέματα θα έχουν εξέχουσα θέση στη «Νέα Συνθήκη».

Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι κυρίαρχο θέμα στην ΕΕ σήμερα είναι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στο νέο οικονομικό περιβάλλων. Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ετοιμασθούν οι τεχνοκρατικές μελέτες για τη «Νέα Συνθήκη» και μέχρι το Μάρτιο θα γίνει συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για το περιεχόμενο της.