You are here

Στον πάτο ΕΕ η συμμετοχή γυναικών στην ψηφιακή οικονομία

10/12/2018 15:28

Στην 22η θέση του ετήσιου πίνακα επιδόσεων για την παρακολούθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία, που εξέδωσε η Κομισιόν βρίσκεται η Κύπρος, ενώ με χειρότερες επιδόσεις ακολουθούν η Ουγγαρία, η Τσεχία, Ιταλία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. 

Το 18% των γυναικών στην Κύπρο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το internet (με σημαντική πτώση από το 2007 που ήταν 58%), μόνο το 32% των γυναικών χρησιμοποιεί online τραπεζικές υπηρεσίες και εφαρμογές, μόλις το 9% τα επαγγελματικά δίκτυα, το 5,5% έχει κάνει κάποιο μάθημα online, ενώ αντιθέτως το 48% έχει χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές της δημόσιας διοίκησης.

Επιπλέον το 51% των γυναικών στην Κύπρο δηλώνει ότι κατέχει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, ενώ μόλις το 0,7% κατέχει κάποια πιστοποίηση εξειδίκευσης στην πληροφορική ή τις τεχνολογίες επικοινωνίας. ICT - Information and Communication Technologie), ενώ ακόμα και αυτές κερδίζουν 14% λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους για την ίδια εργασία.

Συνολικά για την ΕΕ, η πρώτη έκδοση του πίνακα αποτελεσμάτων δείχνει ότι η συμμετοχή των γυναικών στον ψηφιακό τομέα παρουσιάζει καθυστέρηση σε όλους τους τομείς αναφοράς.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων δείχνει επίσης ότι η Φινλανδία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Δανία κατέγραψαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.