You are here

Υποδείξεις ΕΕ για αλλαγές στον εσωτερικό λογιστικό έλεγχο

27/09/2002 15:19
Το θεσμό του εσωτερικού λογιστικού ελέγχου στην Κύπρο, θα συζητήσει σήμερα στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας Γιώργος Βασιλείου.

Κατά τη συνάντηση, αναμένεται να συμφωνηθεί η άμεση τροχιοδρόμηση όλων των ενδεικνυόμενων διαρθρωτικών αλλαγών έτσι που να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία του θεσμού του εσωτερικού λογιστικού ελέγχου, σε βαθμό που να ανταποκρίνεται στις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή δυσμενών σχολίων στην σχετική έκθεση αξιολόγησης.

Η επίσκεψη που σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζεται σημαντική, αναμένεται να οδηγήσει το συντομότερο δυνατό στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο κεφάλαιο της γεωργίας στις προσεχείς εβδομάδες.

Συνοδευόμενος από το ΓΔ και λειτουργούς του υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ο κ. Βασιλείου θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το θέμα των ποσοστώσεων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως του γάλακτος και του ελαιόλαδου, καθώς επίσης και το θέμα του καθορισμού των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που θα τυγχάνουν άμεσων επιδοτήσεων.

Του Κυριάκου Κυριακίδη