You are here

Αυτοκίνητα: Ξαναμοιράστηκε η «πίττα»

14/11/2005 15:37

Αναδιανομή της «πίττας» επέφερε στην αγορά αυτοκινήτων η φορομεταρρύθμιση του 2003. Η μείωση της φορολογίας των καινούργιων αυτοκινήτων και η αλλαγή στη φορολογία των μεταχειρισμένων προκάλεσε την μαζική μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τα καινούργια, σε βάρος των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, το πρώτο δεκάμηνο του έτους, οι εγγραφές των ιδιωτικών σαλούν ανήλθαν σε 31.362. Ποσοστό 47,4% αφορούσε καινούρια αυτοκίνητα και 52,6% μεταχειρισμένα. Την αντίστοιχη περίοδο του 2002, ένα χρόνο πριν την φορολογική μεταρρύθμιση, τα μεταχειρισμένα αποτελούσαν το 71% των ιδιωτικών σαλούν και μόνο 29% ήταν καινούρια.

Μείωση στις εγγραφές


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας το φετινό Οκτώβριο εγγράφηκαν 12,9% λιγότερα ιδιωτικά σαλούν σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο. Είναι ο όγδοος συνεχής μήνας που οι πωλήσεις ιδιωτικών σαλούν παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με πέρσι, που ήταν όμως χρονιά ρεκόρ.

Ολόκληρο το δεκάμηνο, ο αριθμός των εγγραφών ιδιωτικών σαλούν αυτοκινήτων παρουσίασε μείωση 11,2%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Της Γεωργίας Χαννή