You are here

Καζαμίας: Περιμένετε τις πολιτικές αποφάσεις για αυτοκίνητα

21/10/2003 18:14
Υπομονή μέχρι τη λήψη πολιτικών αποφάσεων για την αναθεώρηση των φόρων στα αυτοκίνητα συνέστησε στους καταναλωτές ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Κίκης Καζαμίας. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, ο κ. Καζαμίας απέρριψε τους ισχυρισμούς των εισαγωγέων μεταχειρισμένων οχημάτων ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική στο θέμα. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι το τι είναι αντιλαϊκό συνδέεται κάποτε με τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός, είπε με νόημα ο κ. Υπουργός.

Αναφερόμενος στις διαρροές των αναθεωρημένων φορολογιών, ο κ. Καζαμίας επέρριψε την ευθύνη σε υπηρεσιακούς και καυτηρίασε την στάση τους. «Πρέπει να ντρέπονται», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν τα όσα έχουν διαρρεύσει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο κ. Καζαμίας ανέφερε ότι κάποια από αυτά που έχουν διαρρεύσει δεν είναι ορθά. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών επανάλαβε, παράλληλα, ότι η φιλοσοφία του υπουργείου είναι η φορολόγηση των οχημάτων με βάση τον κυβισμό. Ο στόχος, είπε, είναι να ωφεληθούν τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Οι καταναλωτές πρέπει όμως να αναμένουν τις πολιτικές αποφάσεις για να μάθουν τα νεότερα για το θέμα, κατέληξε ο κ. Καζαμίας.