You are here

Κινητοποίηση εισαγωγέων μεταχειρισμένων στο προεδρικό

19/11/2003 12:08
Δεκάδες οχήματα μελών του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων έχουν ζώσει από τις 11 το πρωί το προεδρικό μέγαρο στο πλαίσιο διαμαρτυρίας του Συνδέσμου για το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με τους φόρους κατανάλωσης επί των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η κυκλοφοριακή κίνηση έξω από το προεδρικό μέγαρο επί της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη έχει παραλύσει καθώς πολλά αυτοκίνητα έχουν κλείσει τις οδικές αρτηρίες από και προς το προεδρικό μέγαρο. Στο χώρο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων ενώ έντονη είναι και η παρουσία ανδρών της αστυνομικής δύναμης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί οποιαδήποτε επεισόδια και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, Μάριος Φράγκος, σε δηλώσεις του πριν από λίγο, προειδοποίησε ότι εάν το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθετήσει το προτεινόμενο νομοσχέδιο ως έχει, τότε τα μέλη του Συνδέσμου είπε, θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο και αν χρειαστεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο καθώς, όπως υποστήριξε ο κύριος Φράγκου, η πρόνοια που προβλέπει διαφοροποίηση του φόρου κατανάλωσης επί των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι αντισυνταγματική.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων αναμένεται να εισέλθει επί του προεδρικού μεγάρου και να παραδώσει υπόμνημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Του Λεύκου Χρίστου