You are here

Η κυβέρνηση αγνόησε τους καταναλωτές

17/11/2003 12:50
Για τους φόρους των αυτοκινήτων

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τον άφησε έξω από το πλαίσιο των διαβουλεύσεων της με τα εμπλεκόμενα μέλη σε σχέση με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για μείωση των φόρων κατανάλωσης στα αυτοκίνητα.

Την θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Πέτρος Μάρκου, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του συνδέσμου με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι πρώτος ο σύνδεσμος Προστασίας Καταναλωτών έκανε έρευνα αναφορικά με το κόστος των αυτοκινήτων στην Κύπρο σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και πρώτος ο σύνδεσμος επεσήμανε ότι η αγοραστική αξία των οχημάτων ήταν πολύ πιο μεγάλη συγκριτικά με το καθεστώς που επικρατεί στις χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα στην Ελλάδα και σημείωσε: «Αναμέναμε από την κυβέρνηση ότι θα καλούσε το σύνδεσμο να εκφράσει τις απόψεις του και να επιχειρηματολογήσει πάνω στις θέσεις του, πράγμα το οποίο θα βοηθούσε όλους στην προσπάθεια να υπάρξει μία συναινετική κατάληξη προς όφελος του καταναλωτικού κοινού».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρους του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα παρατήρησε ότι η εκτελεστική εξουσία όφειλε να συναντηθεί και να ακούσει τις απόψεις του ΚΣΚ. Πρόσθεσε ακόμη ότι έστω και στην ύστατη οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών θα πρέπει να επιδιώξουν συνάντηση με το σύνδεσμο και να ακούσουν με προσοχή τις παρατηρήσεις του θεσμικού οργάνου των καταναλωτών.

Του Λεύκου Χρίστου