You are here

«Τα μάτια 14» όταν αγοράζετε αυτοκίνητα

25/11/2003 14:59
Προσοχή συστήνουν μέλη του Νομοθετικού Σώματος προς τους αγοραστές αυτοκινήτων, που σπεύδουν στα διάφορα show rooms μετά την αναδιάρθρωση του συστήματος φορολογίας. Βουλευτές μέλη διαφόρων επιτροπών από όλο το κομματικό φάσμα του τόπου, μιλώντας στη StockWatch, απηύθυναν έκκληση προς το αγοραστικό κοινό να μην προβαίνει σε βεβιασμένες αγορές, αλλά να μελετά σε βάθος τόσο τις νέες τιμές που προσφέρονται, όσο και όλα τα δεδομένα που αφορούν συνολικά την αγορά της τελικής τους επιλογής.

Πάντως, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Συγκοινωνιών Νίκος Πιττοκοπίτης, τόνισε πως τα αποκαλούμενα σήμερα ως extra στα αυτοκίνητα, καταργούνται σύντομα και θα καταστούν υποχρεωτικά, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους καταναλωτές. Ο κ. Πιττοκοπίτης, υποστήριξε πως σε δύο χρόνια θα καταργηθεί κάθε φορολογία στα αυτοκίνητα, ενώ από την 1η Μαΐου 2004 (ημερομηνία επίσημης ένταξης στην ΕΕ) θα καταργηθούν και οι αντιπρόσωποι (εισαγωγής αυτοκινήτων) και θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.

Οικολογικά αυτοκίνητα για δημοσίους υπαλλήλους

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανακοίνωσε την κατάθεση τριών προτάσεων Νόμου, με τις οποίες: Πρώτον, θα προτείνει τη δημιουργία Ταμείου ενίσχυσης των δημοσίων συγκοινωνιών, δεύτερον, την παραχώρηση του δικαιώματος πρόσβασης των αγοραστών στο μητρώο του Τελωνείου για να ενημερώνονται σχετικά με την πραγματική αξία των αυτοκινήτων και το κέρδος των εισαγωγέων και τρίτον, η αναγραφή στις διαφημίσεις του δείκτη κατανάλωσης καυσίμων και ο δείκτης ρύπανσης.

Παράλληλα, ο βουλευτής των Οικολόγων εισηγήθηκε την προώθηση αυτοκινήτων που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον, όπως στην Ιταλία, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι κυκλοφορούν, όπως είπε, με αυτοκίνητα κινούμενα με μπαταρίες (δεν διευκρίνισαν αν το μοντέλο αυτό θα χρησιμοποιούν και οι κύπριοι δημόσιοι υπάλληλοι).

Του Κυριάκου Κυριακίδη