You are here

Το φορολογικό στην ατζέντα της Επ. Οικονομικών

18/03/2002 22:19
Οριστικά και αμετάκλητα η επιτροπή οικονομικών αυτή την εβδομάδα θα θέσει ενώπιον της προς συζήτηση το φορολογικό πακέτο που έχει καταθέσει το υπουργείο οικονομικών από τις 7 του περασμένου Νοεμβρίου. Η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών του πλαισίου της φορολογικής μεταρρύθμισης θα ξεκινούσε από την περασμένη Τετάρτη, όμως ο θάνατος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, ανέστειλε τη συζήτηση του θέματος.

Ο υπουργός οικονομικών Τάκης Κληρίδης εκφράζει πάντως την ανησυχία του από την παρατεταμένη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί από πλευράς νομοθετικής εξουσίας, διευκρινίζοντας ότι το κεφάλαιο φορολογική μεταρρύθμιση είναι από τα πλέον σημαντικά που εκκρεμούν στο πλαίσιο της εναρμόνισης μας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ειδικότερα ο εταιρικός φόρος.

Ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση στοχεύει στη σταδιακή υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι της ευρωπαϊκής ένωσης και του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στη διασφάλιση οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και στη διατήρηση και βελτίωση της θέσης της Κύπρου στο διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό.