You are here

Φορολογικός πυρετός το Σαββατοκύριακο

22/08/2001 18:19
Προς τον καθορισμό των τελικών της θέσεων αναφορικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση, οδεύει η κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 26 τρέχοντος, αναμένεται, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, διαφοροποίηση στο θέμα του εταιρικού φόρου για τις υπεράκτιες εταιρείες έτσι ώστε το κεφάλαιο «φορολογία» να κλείσει σύμφωνα με τα δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κληρίδης μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «κύρια πρόταση για συζήτηση στην ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα αποτελέσει η πρόταση του Αυστριακού εμπειρογνώμονα καθηγητή Γκάσνερ η οποία περιείχε περισσότερα στοιχεία από τις άλλες δύο προτάσεις ξένων εμπειρογνωμόνων που κατατέθηκαν στην κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον ο προϋπολογισμός που θα υποβληθεί στη Βουλή αρχές Οκτωβρίου σχετίζεται με τη φορολογική μεταρρύθμιση ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει «κατ’ ανάγκην» ενώ υπενθύμισε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση βασίζεται πάνω στον κανόνα της μηδενικής αύξησης των εσόδων και των δαπανών.