You are here

«Φωτιές» στα τσιγάρα (1)

03/06/2002 13:18
Θα φθάσει στο 58% της λιανικής τιμής

«Φωτιά» στους φόρους κατανάλωσης και ειδικότερα στα τσιγάρα, η τιμή των οποίων αναμένεται να φθάσει στο 58% της λιανικής τιμής, στα πλαίσια σταδιακής εναρμόνισης με τους φόρους κατανάλωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Μάρκος Κυπριανού, η τιμή των τσιγάρων θα αυξάνεται συνεχώς μέχρι να φθάσουμε τα Ευρωπαϊκά επίπεδα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επόμενη αύξηση αναμένεται να γίνει τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι καταστηματάρχες και οι περιπτερούχοι δικαιούνται να πωλούν τα τσιγάρα σε όποια τιμή θέλουν. Ύστερα από συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών κατά την οποία εγκρίθηκαν τα εναρμονισιακά νομοθετήματα, ανέφερε επίσης ότι, οι εμπορευόμενοι και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για την αύξηση του ΦΠΑ στο 13% η οποία θα γίνει σε ένα ακριβώς μήνα.

Αναφορικά με την μείωση του εταιρικού φόρου στο 10% για τις κυπριακές εταιρείες αλλά και για τις υπεράκτιες εταιρείες, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η Κύπρος παύει να είναι φορολογικός παράδεισος, παραμένει όμως όπως τόνισε, ελκυστικός προορισμός.

Του Κυριάκου Κυριακίδη