You are here

Νωρίτερα η φορολογική δήλωση του 2018

22/02/2019 07:12

Νωρίτερα από ότι πέρσι θα πρέπει να υποβληθεί φέτος η φορολογική δήλωση του 2018, σύμφωνα με τον έφορο φορολογίας, Γιάννο Τσαγγάρη.

Αυτές τις μέρες το Τμήμα Φορολογίας εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση της ετοιμασίας της δήλωσης που όπως και πέρσι θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά.

«Η νομοθεσία άλλαξε από το φορολογικό έτος 2017 και έκτοτε είναι υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης εισοδήματος είτε κάποιος είναι αυτό-εργοδοτούμενος, είτε μισθωτός», αναφέρει ο κ. Τσαγγάρης.

«Είμαστε προς το τέλος της ετοιμασίας της δήλωσης για το φορολογικό έτος 2018 που θα υποβληθεί εντός του 2019. Πρόθεση μας εάν όλα πάνε καλά, η δήλωση να είναι έτοιμη και διαθέσιμη προς το κοινό αρχές Μαρτίου», αναφέρει.

Πέρσι ο θεσμός της ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης φαίνεται να λειτούργησε καλά, παρά τις αρχικές δυσκολίες.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές από πέρσι. Υπάρχουν μικροαλλαγές για να γίνει πιο κατανοητή και πιο λειτουργήσιμη», σημειώνει ο έφορος φορολογίας για τη φετινή δήλωση.

«Φέτος πρόθεση του τμήματος είναι η υποβολή της αίτησης να έχει προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουλίου 2019», αναφέρει.

Για το φορολογικό έτος 2017 υπέβαλαν έγκαιρα τις δηλώσεις τους 270 χιλ. άτομα.

Η υποχρέωση υποβολής δήλωσης αφορά άτομα με μικτό εισόδημα πέραν των €19,5 χιλ.

Της Γεωργίας Χαννή