You are here

Πληρωμές φόρων και εισφορών γίνονται μόνο ηλεκτρονικά

04/09/2020 16:33

Πληρωμές φόρων και εισφορών γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας, το οποίο υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού  στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, από 1η Σεπτεμβρίου 2020 τερματίστηκε η είσπραξη φόρων και εισφορών στα ταμεία του Τμήματος στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση το Τμήμα αναφέρει ότι οι πληρωμές φόρων και εισφορών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της Φορολογικής Πύλης του Τμήματος Φορολογίας στο https://taxportal.mof.gov.cy/ τόσο των εμπρόθεσμων όσο και των εκπρόθεσμων οφειλών (συμπεριλαμβανομένων τόκων και επιβαρύνσεων) και μέσω της ιστοσελίδας της JCCSmart στο www.jccsmart.com  για εμπρόθεσμες οφειλές.
 
Αναφέρει επίσης ότι πληρωμές στα Ταμεία του Τμήματος Φορολογίας θα γίνονται αποδεκτές κατ’ εξαίρεση και μόνο στις περιπτώσεις όπου είναι αδύνατη η ηλεκτρονική πληρωμή. Π.χ., Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας (επί μέρους πληρωμή) και μη Μηχανογραφημένα είδη φόρων.
 
Το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι, ο «Αρ. Αναφοράς Πληρωμής» ο οποίος λαμβάνεται από τη Φορολογική Πύλη χρησιμοποιείται μόνο για τις πληρωμές μέσω της διαδικτυακής σας τράπεζας και προσθέτει ότι η χρήση του «Αρ. Αναφοράς Πληρωμής» για πληρωμές που γίνονται μέσω JCCSmart δεν αναγνωρίζεται -στο παρόν στάδιο- και θα απορριφθεί.