You are here

Πυρετώδεις επαφές για τη φορολογική μεταρρύθμιση

20/06/2002 14:24
Πυρετώδεις επαφές θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί μεταξύ κυβέρνησης και βουλής, ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία τεχνικής φύσεως ζητήματα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα και την ερχόμενη Πέμπτη η φορολογική μεταρρύθμιση να εγκριθεί από τη Βουλή. Τα προβλήματα όπως επιβεβαίωσε και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου εντοπίζονται σε 4 κεφάλαια:

1. Στις αλλαγές της εισφοράς για την Άμυνα για τους αυτοτελώς εργαζόμενους
2. Στην ουσιαστική αύξηση των προτεινόμενων επιδομάτων για τους πολύτεκνους
3. Στην αλλαγή του τρόπου καταβολής των συντάξεως και
4. Στην επέκταση των μειώσεων στους φόρους αυτοκινήτων μέχρι τα 1600 κυβικά.

Ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης ανέφερε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στη Βουλή το σύνολο του πακέτου των νομοθετημάτων – πλην αυτό που αφορά τις συντάξεις και βρίσκεται ενώπιον του υπουργείου εργασίας – στα πλαίσια της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή στα όσα έχουν συμφωνηθεί με τα κόμματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρηθεί το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για ψήφιση της μεταρρύθμισης την ερχόμενη Πέμπτη, τελευταία συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής πριν από τις θερινές διακοπές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού, ανέφερε ότι παραμένει ο στόχος της έγκρισης όλων των νομοσχεδίων την ερχόμενη Πέμπτη, ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η φορολογική μεταρρύθμιση από την 1η Ιουλίου.

Του Κυριάκου Κυριακίδη