You are here

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ: Καταργείται η φορολογία των μερισμάτων

04/03/2002 02:25
Η άπνοια που επικρατεί στο χρηματιστηριακό πάτωμα προβληματίζει έντονα την Κυβέρνηση, που στην προσπάθεια της να αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον προτίθεται να καταργήσει οριστικά τη φορολόγηση των μερισμάτων. Ο υπουργός οικονομικών Τάκης Κληρίδης απεκάλυψε σήμερα στη STOCKWATCH ότι στο πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη βουλή υπάρχει πρόνοια για την πλήρη κατάργηση της φορολογίας των μερισμάτων.

Ο υπουργός των οικονομικών έχει ενημερώσει σχετικά τις διοικήσεις των τριών τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν ετοιμάσει σχέδιο επανεπένδυσης των μερισμάτων που παραχωρούν στους μετόχους.

Όπως απεκάλυψε η SW την περασμένη Πέμπτη, οι εμπορικές τράπεζες που η μετοχή τους είναι υπό διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ, ζήτησαν από τον υπουργό οικονομικών όπως ληφθεί απόφαση για φοροαπαλλαγή της επανεπένδυσης των μερισμάτων, ως ένα μέτρο αλλά και κίνητρο για τους χιλιάδες μετόχους των τριών τραπεζικών ιδρυμάτων που οι τίτλοι τους βρίσκονται στο ταμπλό του χρηματιστηρίου αξιών. Ο Τάκης Κληρίδης διαβεβαίωσε τις ηγεσίες των τραπεζών ότι η απόφαση που πιθανόν να ληφθεί σε συνεννόηση με τη βουλή είναι να καταργηθεί πλήρως η φορολογία των μερισμάτων, ανεξάρτητα εάν θα επανεπενδυθούν ή όχι.