You are here

Συλλούρης: Ελπίδα για φορολογική συμφωνία με Αυστραλία

10/02/2020 11:45

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε την ελπίδα ότι η αυστραλιανή πλευρά θα αποφασίσει σύντομα να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για την αποφυγή διπλής φορολογίας, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στη συνέχεια ότι εκδηλώσεις όπως αυτή είναι σημαντικές για τις προσπάθειές να προωθηθούν περαιτέρω το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κύπρου.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη δυνατότητα συνεργασίας που προσφέρεται στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας, η Κύπρος, φιλοδοξεί να γίνει πύλη προς την Ευρώπη, για εταιρείες από χώρες της Κοινοπολιτείας που επιθυμούν να επενδύσουν στην ΕΕ, δεδομένης της εξόδου των Ηνωμένων Πολιτειών από την ΕΕ, συνέχισε ο κ. Συλλούρης.

Τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η διμερής συνεργασία με τους εταίρους μας της Κοινοπολιτείας, ειδικά στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) Μιχάλης Μιχαήλ έκανε παρουσίαση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και των τομέων στους οποίους προσφέρονται επενδύσεις και παρέχονται κίνητρα.

Ανέφερε περαιτέρω ότι παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση μεταξύ των χωρών μας, οι επενδύσεις μπορούν να ευδοκιμήσουν πιο γρήγορα, μέσω συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η αυστραλιανή πλευρά θα αποφασίσει σύντομα να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για αυτό το σημαντικό θέμα.