You are here

Τάκης: Θα κάνουμε την Κύπρο φορολογική όαση

07/11/2001 20:09
Το φορολογικό πακέτο της Κυβέρνησης θα κάνει την Κύπρο φορολογική όαση κάνοντας την πιο ελκυστική για επενδύσεις. Αυτά, ανάμεσα σ’ άλλα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την φορολογική μεταρρύθμιση. Η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, συνέχισε ο Υπουργός Οικονομικών, θα ενισχύσει την ικανότητα της χώρας να ελκύει εξωτερικές επενδύσεις. Ακόμα και μετά την αύξηση της φορολογίας των εταιρειών διεθνών συμφερόντων ο συντελεστής του 10% είναι από τους χαμηλότερους αν όχι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις αρχικές αντιδράσεις των κομμάτων στις ανακοινωθέντες προτάσεις της Κυβέρνησης για φορολογικές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Κληρίδης είπε ότι το πλήρες κείμενο των προτάσεων δόθηκε στους βουλευτές μόλις σήμερα και επομένως πρέπει να το μελετήσουν προσεκτικά προτού κάνουν δηλώσεις.

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε σήμερα οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης και Σταύρος Ευαγόρου χαρακτήρισαν τις φορολογικές προτάσεις της Κυβέρνησης ως κοινωνικά άδικες και ισοπεδωτικές, επισημαίνοντας ότι οι ελαφρύνσεις είναι δώρο άδωρο για τους εργαζομένους.